top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnouk Lambers

5 praktische tips die je helpen om de regie over je leven te (her)pakken

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021

JE KENT HET WEL

Stiekem ben je een beetje zoekende. Kan bewust of onbewust zijn. Je bent druk, dendert onverstoord door en ondanks dat het best oké gaat voel je je zo nu en dan ‘geleefd’ en wellicht een beetje ‘machteloos’. Het kan zijn dat je dit merkt in je energielevel, dat kan hoger. Je vraagt jezelf af:


“Ben ik happy met hoe ik mijn leven nu inricht?” “Zit ik in een sleur?”


Je betrapt jezelf zo nu en dan op ‘passief’ gedrag en als je kritisch in de spiegel kijkt realiseer je je dat je op dit moment genoegen neemt met hoe alles gaat en daar zelf weinig invloed op uitoefent.

Dan ben je duidelijk eventjes de controle kwijt. Of beter gezegd: je hebt op dit moment niet het gevoel dat je zelf in charge bent en laat het je allemaal ‘overkomen’.


Doodzonde! Zelf helemaal in control zijn en de regie hebben over je eigen leven zorgt er automatisch voor dat je nog meer uit jezelf kan halen dan je al doet. Het gevoel hebben dat je de touwtjes zelf in handen hebt is ZO belangrijk!

Het wordt dus tijd dat jij de regie weer (her)pakt over jouw leven. En don’t you worry, dat gaat je makkelijk lukken! In dit artikel help ik je met vijf praktische tips op weg.


WAAROM DE REGIE (HER)PAKKEN OVER JE EIGEN LEVEN ZO BELANGRIJK IS

Met het (her)pakken van de regie op jouw leven bedoel ik: echt door hebben dat JIJ in charge bent over wat er gebeurt in JOUW leven. Jij hebt de touwtjes in handen. Jij bepaalt, dit weet je en dus handel je ernaar.Je kan niet alles controleren wat er om je heen gebeurt, je hebt niet overal invloed op. Waar je wel alle invloed op hebt is hoe jij handelt/ reageert/ je keuzes maakt etc. Het kan best zijn dat je de neiging hebt om jezelf in de ‘slachtofferrol’ te plaatsen wanneer er dingen gebeuren waar je geen invloed op hebt. Ik begrijp dat zeker, maar het heeft simpelweg geen zin. Het gaat je gewoon niet verder helpen.


Heb jij de touwtjes in handen en het gevoel dat jij bepaalt? Dit levert het je op:


1- Je staat volledig in je kracht en je zal beter om kunnen gaan met alles wat er gebeurt in jouw leven / omgeving.

2 - Tegenslagen zullen je minder raken; jij bent immers degene die bepaalt hoe je ermee omgaat en op reageert.


3 - Rust en acceptatie; wat er ook gebeurt, je bent er zelf bij.

4- Een proactieve houding; jij geeft je eigen richting aan. Zo haal je het maximale uit jezelf.


5 - Meer lef, durf en energie. You are in charge.


VIJF PRAKTISCHE TIPS DIE JE HELPEN DE REGIE TE (HER) PAKKEN

TIP1 Ben je bewust van je eigen kracht en besef dat jij bepaalt. Zeg dit bijvoorbeeld af en toe eens tegen jezelf of schrijf je gedachtes hierover op.

TIP2 Ga na hoe jij je leven wilt inrichten, waar jij energie van krijgt en handel hiernaar. Schrijf dit op voor jezelf en bespreek dit eventueel met een belangrijk persoon uit je leven.

TIP3 Zet de actiemodus aan. Weet je wat je wil? Hup gaan! Verbind er de nodige acties aan en zet deze zwart op wit.

TIP4 Accepteer dat je geen invloed hebt op externe factoren. Het kan zijn dat dit wat tijd kost. Heb geduld; bewustzijn van de noodzaak van de acceptatie is hierbij het belangrijkste.

TIP5 Oefen bovenstaande punten bewust in de praktijk.


Dus wanneer je het gevoel hebt dat je behoefte hebt aan grip op jouw leven, dan kan je beginnen met opvolgen van bovenstaande tips. Ik weet zeker dat je snel verschil zal merken in je mindset, wat zal zorgen voor een energie boost!

Weet je 100% zeker dat je de regie wil (her)pakken maar lijkt het je fijn om hier hulp bij te krijgen? Stuur me een berichtje! We kunnen er vrijblijvend over kletsen, dan vertel ik je er graag meer over. CONTACT


Ook heb ik een specifiek traject ontwikkeld wat ervoor zorgt dat jij zelfverzekerd je eigen koers vaart. Lees hier meer over het coachingstraject ‘Pak het leven bij de lurven.’ of plan een gratis kennismakingsgesprek in.

538 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page