top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnouk Lambers

In 5 stappen starten met het varen van je eigen koers


“Geniet van het leven en maak de keuzes die goed voelen.”

Beschrijft hoe ik in het leven sta. Dit houdt in dat ik heel bewust probeer te leven op mijn eigen manier, op de manier die mij gelukkig maakt. Dat is niet altijd zo geweest. Twee jaar geleden leefde ik nog naar de standaarden van wat ik dacht dat er van mij verwacht werd. Dit gebeurde automatisch, ik was me er op dat moment niet van bewust.

Ik had meerdere balletjes tegelijk hoog te houden; 5x in de week hockeyen, een fulltime baan waar er veel van me geëist werd en mijn sociale leven. Ik leefde in een soort snelkookpan, op de automatische piloot. Ik was er heilig van overtuigd dat dit mijn leven nou eenmaal was, ik wist niet beter. Tot dat het op een gegeven moment niet meer ging - mijn energie was nergens meer te bekennen. Ik stond mijlenver van mezelf af en was een leven aan het leiden wat me meer energie kostte dan dat het me opleverde. Er moest wat gebeuren en ik besloot kritisch naar mezelf te gaan kijken; Was dit het leven wat ik wilde leiden? Paste dit alles wel bij mij?

Tot aan dat moment had ik nog nooit écht nagedacht over hoe ík mijn leven wilde leiden en inrichten. Ik had er nog nooit bewust bij stilgestaan. Dit kwam voornamelijk door het volgende:

1 - Ik wist niet waar ik nou echt energie van kreeg, waar ik mezelf in onderscheid, wat mij drijft en waar ik naartoe wilde.

2- Onbewust heb ik altijd veel om me heen gekeken naar anderen en daar mijn keuzes (onbewust) op gebaseerd.

We zijn allemaal uniek, hebben andere waardes, kwaliteiten en hebben behoefte aan een andere levensstijl. Doordat we vaak de neiging hebben om met de stroming mee te gaan en liever niet te veel willen afwijken van de norm vergeten we dat nog wel eens. Het komt vaak voor dat we (zonder dat we dat meteen door hebben) geleefd worden. Van nature vinden we het fijn om ergens bij te horen. Dat zorgt voor een gevoel van verbondenheid, en daarvoor leven we. Ondanks dat dit heel logisch is, vergeten we hierdoor soms wel eens wie we eigenlijk zijn als individu. We vergeten soms waar we nou echt goed in zijn en blij van worden. Hier staan we niet zo 1,2,3 bij stil. Zonde, want wanneer je dat weet, en daar ook naar handelt, dan kan je veel meer uit jezelf halen. Sterker nog; dan kan je leven een enorm leuke draai krijgen die je nog niet gewend bent.

Ik ben heel actief opzoek gegaan naar antwoorden en heb ze gevonden. Wat daar is uitgekomen lees je in het kort hier. Sinds ik mijn eigen koers aan het varen ben gaan er allerlei deuren voor me open en heb ik na een vakantie bijvoorbeeld echt enorm veel zin om weer aan de slag te gaan. Hoe ik dat heb gedaan? Daar vertel ik graag 1 op 1 meer over. Om een tipje van de sluier op te lichten vertel ik onderaan deze blog de stappen die je kan zetten om je op weg te helpen wanneer je het gevoel hebt dat je op dit moment niet helemaal je eigen plan trekt.


WAT HOUDT JE EIGEN KOERS VAREN PRECIES IN?

  • Je leven inrichten en leiden op JOUW manier zonder je hierbij te laten leiden door externe factoren (zoals bijv. je omgeving).

  • Weten wat je wilt en daar je eigen autonome keuzes op baseren.

WAT HET JE OPLEVERT WANNEER JE JE EIGEN KOERS VAART

  • Je energie is in balans.

  • Je hebt (bijna) elke dag zin in je dag.

  • Je zit lekker in je vel.

  • Je relaties verbeteren automatisch (zowel vriendschappen als liefdesrelaties).

  • Je prestaties op werk / studie gaan omhoog.

  • Je bent gelukkig(er).

  • Je omgeving merkt dit aan je waardoor je toegankelijk(er) bent.

Kortom je kwaliteit van leven zal aanzienlijk verbeteren!

IN 5 STAPPEN EEN BEGIN MAKEN MET HET VAREN VAN JE EIGEN KOERS

Lees je dit en heb je zoiets van; ik zit er lekker in en heb zeker het gevoel dat ik op mijn manier mijn leven aan het leiden ben - super goed houd dit vast! Of heb je zoiets van; hmm dit kan beter. Dan help ik je graag! Om te beginnen omschrijf ik hieronder in het kort hoe je hier in 5 stappen een begin mee kan maken:


STAP 1 Ga na wat jou energie oplevert en wat je energie kost.

STAP2 Ga na wat jou uniek maakt door aan mensen uit je directe omgeving te vragen waarin jij je onderscheidt / wat jouw kwaliteiten zijn.

STAP3 Ga na wat je belangrijk vindt in het leven - wat heb ik nodig om gelukkig te zijn?

STAP4 Ben je heel bewust van je eigen gedachtes, belemmerende overtuigingen en wat je jezelf wijsmaakt. Probeer je hierdoor niet te laten leiden (vb: ‘wat zullen anderen ervan vinden?’).

STAP5 Neem bovenstaande inzichten serieus - zet op een rijtje wat dit voor jou betekent en welke keuzes erbij horen om dit na te streven en LEEF HET NA.


*Zorg er wanneer nodig voor dat er iemand is die weet dat je hiermee aan de slag wilt gaan om je alert te houden.


Wanneer je uiteindelijk weet in welke richting jij wilt varen, is het belangrijk om daar ook echt naar te leven en de regie te pakken. Hoe je de regie over jouw leven kan (her)pakken beschrijf ik hier.

Heb je vragen, wil je meer weten over dit onderwerp of heb je er graag wat hulp bij? Dan kan natuurlijk altijd contact met me opnemen.


Veel plezier met het ontdekken!:)

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page